سوالات متداول
1ظرفیت اسمی و واقعی چیلرها چیست؟ چطور چیلر تراکمی آب خنک یا هوا خنک مناسب ظرفیت واقعی مورد نیاز انتخاب کنیم؟
ظرفیت اسمی، ظرفیتی است که در کاتالوگ شرکت سازنده چیلر اعلام می گردد اما ظرفیت واقعی برودتی است که چیلر تحت شرایط کارکرد خود ایجاد می کند.
به طور کلی ظرفیت برودتی تولیدی توسط یک چیلر به شرایط محیط کارکرد آن چیلر بستگی دارد و این شرایط محیطی(از قبیل دما، فشار و ....) باید در هنگام انتخاب بررسی گردد. ولي در هر صورت حداکثر اختلاف ظرفیت واقعی مورد نیاز و ظرفیت چیلر انتخاب شده از روی کاتالوگ، نبايد از 10% تجاوز کند.
2 چیلر Stepless چیست و آیا توانایی کارکرد در بارهای کمتر از 50% را دارد؟
چیلر (stepless ) یا اسکرو پیوسته چیلری است که قابلیت تولید برودت منطبق با نیاز لحظه ای ساختمان را دارد.
در چیلرهای اسکرو وقتی ظرفیت کمپرسور به کمتر از 50% می رسد، به دلیل کاهش فشار كمپرسور امکان بازگشت روغن به کمپرسور از کندانسور و یا باقی ماندن روغن در خط وجود خواهد داشت که می تواند باعث آسیب جدی به کمپرسور گردد. این مشکل از طریق پیش بینی هايی در مسیر لوله کشی از کمپرسور به کندانسور قابل رفع می باشد. بنابراین در صورتی که این پیش بینی ها توسط کارخانه سازنده در ساختمان چیلر به عمل آمده باشد، امکان کارکرد زیر 50% وجود دارد و در غیر این صورت این امکان وجود نخواهد داشت.
3 آیا تعدد کمپرسورها در چیلرهای تراکمی مناسب است؟
از نظر عملکرد و نیز نگهداری هرچه تعداد کمپرسورها بیشتر باشد، چیلر بهتری در اختیار خواهیم داشت و محدودیتی درتعدادکمپرسورها وجود ندارد.
اما همواره محدودیت های دیگری در پروژه ها وجود دارند که امکان افزایش بی رویه کمپرسورها را سلب می نماید، که در این شرایط باید حالت بينابين انتخاب گردد.
4 حدود مصرف برق چیلر های تراکمی چقدر است؟
مصرف برق چیلر تراکمی هواخنک به ازای هر تن تبرید حدود 1/2کیلووات و چیلر تراکمی آب خنک به ازای هر تن تبرید حدود 0/8 کیلووات می باشد.
5 ضریب عملکرد چیست؟
ضریب عملکرد یا COP برابر است با انرژی تولیدی دستگاه تقسیم بر مقدار کار انجام شده آن.
6 تن تبرید چیست؟
یکی از واحد های متداول در صنعت تهویه مطبوع میباشد که میزان انرژی تولیدی دستگاه را نشان می دهد.هر 12000 btu/h برابر یک تن تبرید میباشد.
7انواع فیلترهای کولرهای گازی جهت تصفیه هوا کدام اند؟
تمام کولرهای گازی حداقل مجهز به یک نوع فیلتر معمولی متداول قابل شست و شو(در قسمت یونیت داخلی یا همان اواپراتور) می باشند که بسته به آلودگی هوای محیط کاربری باید بین پانزده روز تا یک ماه یکبار شسته شوند .
فیلتر الکترواستاتیکی: هوای آلوده به ذرات معلق از میان یک میدان الکترواستاتیکی قوی عبور می کند و ذرات آن دارای بار منفی می شوند٬ این ذرات باردار از میدان الکترواستاتیکی دیگری عبور داده می شوند و ذرات منفی جذب ذرات مثبت شده و هوا از ذرات معلق تصفیه می شود. مناسبترین نوع فیلتر در صنایع تهویه خانگی این نوع فیلتر می باشد .
فیلتر های دیگری نیز از قبیل فیلتر یون نقره (از بین بردن باکتری ها)٬ فیلتر یونساز ٬ فیلتر بیولوژیک٬فیلتر ویتامین c و…. (به صورت سفارشی بر روی یونیت داخلی نصب می شوند) وجود دارند که کمتر از آنها استفاده می شود .
8 آیا کولرهای گازی توانایی کنترل رطوبت را دارند؟
هوای گرم و مرطوب در برخورد با سطح سرد تولید رطوبت می کند ٬ به همین علت است که کولرهای گازی در تابستان (از طریق یونیت داخلی) رطوبت تولیدی را از طریق لوله درین به خارج از محیط تخلیه می کنند ٬ هوای گرم و مرطوب اتاق در برخورد با کویل های سرد اواپراتور(یونیت داخلی) رطوبت خود را تا حدی از دست می دهند که این مقدار رطوبت دفع شده به مقدار رطوبت نسبی(منظور همان درصد رطوبت هوا می باشد) و دمای هوای محیط ارتباط مستقیم دارد .
9 آیا جهت گرمایش نیز می توان از کولر گازی استفاده کرد؟
هر کولر گازیی که هیت پمپ داشته باشد قابلیت گرمایش را نیز دارد. در اکثر سیستم های هیت پمپ از شیر چهارراهه استفاده می شود این شیر با تغییر جهت جریان مبرد یونیت داخلی یا همان اواپراتور را به کندانسور تبدیل کرده و اتاق از حرارت دفع شده توسط کندانسور گرم می شود .
از کارشناسان ما بپرسید
در صورتی که پاسخ خود را از میان سوالات متداول مطرح شده پیدا نکرده اید، از طریق فرم زیر سوال خود را با کارشناسان ما مطرح کنید